top of page

Jakou grafiku potřebujete do kampaní

Rozhodnete se začít inzerovat, seženete si profíka, který se vám o inzerci postará, nabijete peníze do kanálů ADS, Sklik a Facebook. Propojíte účty, nasadíte kódy, domluvíte si podmínky inzerce. Následně dostanete od PPC specialisty zadání: "Pošlete mi prosím grafiku…" Co teď? Co mám zadat grafikovi? Mohu použít něco, co už mám? Potřebuji všechny formáty? Co je vlastně responzivní reklama? Otázek je mnoho. Pojďme si to shrnout.


V ADS a Sklik se kampaně nasazují do vyhledávací a obsahové sítě. Ve vyhledávací síti obrázky zatím nepotřebujete, tato kapitola se tedy týká té obsahové. Každý kanál (Google ADS, SKLIK, Facebook a Instagram) vyžaduje něco jiného a nabízí různé možnosti grafiky.


Facebook


Je nejvhodnější nástroj k akvizici nových návštěvníků a remarketingu.

Výhodou Facebook reklam je, že nabízí větší prostor pro text, proto je dostačující použít v banneru pouze krátký slogan nebo titulek. Text a obrázky se mohou během inzerce střídat, takže stihnete předat hodně informací.


Tip: V banneru doporučuji použít akční zajímavý obrázek, krátký text a logo. Zbývající text se doplní při tvorbě reklamy. Ze začátku doporučuji minimálně 3 grafiky.


Specifikace pro Facebook: čtvercový formát, rozlišení minimálně 1080x1080 pixelů, PNG nebo JPG, rozumná datová velikost

Bannery


Jsou vhodné pro remarketing a obsahovou reklamu

Jejich účelem je akvizice nových zákazníků, podpora brandu a opětovné oslovení zákazníků. V banneru nesmí chybět logo a titulek. Vybrala jsem TOP 5 rozměrů z mnoha podporovaných.


Specifikace pro ADS: maximální datová velikost 150 kB, JPG nebo PNG

Rozměry: 300x250, 728x90, 300x600


SKLIK Specifikace: maximální datová velikost 150 kB, JPG nebo PNG

Rozměry: 300x300, 480x300 – tento banner se zobrazuje mimo jiné na Homepage Seznam.cz

Responzivní reklama


Vhodná pro remarketing a obsahovou reklamu.

Nejúčinnější pro opakované nákupy a k přesvědčení těch, kteří nenakoupili. Jedná se o obrázky bez textu a loga, které se vkládají zvlášť. Pro tyto účely se nejlépe hodí fotky produktů nebo služby, které nabízíte.


Logo: jakýkoliv čtvercový a obdélníkový formát

Fotky: čtvercový formát minimálně 300×300 a obdélníkový formát minimálně 600×314


Tip na závěr

Nemáte nikoho na grafiku? Obraťte se na nás a my vám s ní pomůžeme.



77 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page