top of page

Případová studie: Jak jsme e-shopu s ozdobami navýšili tržby o 326 %

Aktualizováno: 14. 9. 2021

Omezení provozu v kamenné prodejně přimělo Irisu, výrobní družstvo ze Vsetína, stejně jako mnoho jiných firem, překlopit svůj obchod do online prodeje. Pokusy o reklamu svépomocí nebyly natolik úspěšné, aby česká výroba zvládla tlak externích dodavatelů.


O společnosti


Irisa nabízí široký výběr vysoce kvalitních, klasických i módních skleněných vánočních ozdob nejrůznějších tvarů ručně dekorovaných a malovaných. Pro každé vánoce zpracovává tematické kolekce. V současné době disponuje závod 15 000 vzory dekorů na koulích, oválech a špicích a 900 kusy forem s figurální tématikou. 90 % produkce směřuje do USA a zemí EU. Na výrobě ozdob se podílí 58 zaměstnanců.

Problém


Omezením prodeje vládními opatřeními vznikla potřeba vykrýt výpadek příjmu z kamenné prodejny. Nastavené kampaně nebyly úspěšné. Rozhodli se vyhledat odbornou pomoc. Webinář Behavee a náš osobní přístup během konzultace je přesvědčil svěřit marketing nám.


Cesta k úspěchu


Klient si dělal původně marketing sám s budgetem 10 000 Kč/měsíc. U toho jsme se rozhodli z počátku zůstat. Jako první kroky jsme provedli analýzu stávajících kampaní, nastavení základních funnelů a remarketing. Po 3 týdnech testování našich hypotéz jsme spustili kampaně s měsíčními náklady 30 000–40 000 Kč měsíčně. Zaměřili jsme se na platformy Google a Facebook. Správným cílením a soutěžemi jsme dosáhli ještě lepších výsledků.


Výsledky naší spolupráce


V porovnání s předchozím rokem stouply Irise online marketingem tržby o 326 %. Návštěvnost webu o celých 140 %. Překlopení z kamenné prodejny do onlinu přineslo nejen pomocnou ruku, ale dokonce možnosti dalšího růstu. Klient díky výsledkům získal motivaci k rozšíření sortimentu o mimosezónní produkty.


Pohled klienta


„BEHAVEE můžu jen doporučit. Musím říct, že jsem byl velmi rád, za vaši pomoc. Když jsme sestavovali kampaně, tak parádní spolupráce a rychlé reakce. Bylo to fajn i díky profesionálnímu

a konstruktivnímu přístupu. Vážně skvělý servis.“


Vlastimil Jiřička IRISA, výrobní družstvo


Tip pro vás


Máte pocit, že nevyužíváte plně potenciál online marketingu a chcete navýšit své tržby? Kontaktujte nás, rádi vám naše služby představíme.

122 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page