top of page

Případová studie: Jak jsme Maxima Reality díky kampaním pomohli z krize

Aktualizováno: 20. 4. 2021

Naše spolupráce s Maxima Reality začala v březnu 2020. Firma se potýkala s prvními dopady spojenými s omezeními Covid-19. Přes veškeré snahy dělat úspěšný online marketing, společnost dlouhodobě pociťovala jeho nevyužitý potenciál. Zadání bylo zřejmé. Zvládnout aktuální situaci s přicházející krizí, pozvednout online marketing, zajistit správné měření výsledků a pomoci tak společnosti v dalším rozvoji.



O společnosti




Maxima Reality je česká realitní kancelář, která poskytuje kompletní služby při prodeji a pronájmu nemovitostí. Za 22 let své existence pomohla více než 53 000 klientů. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.


Problém


Marketing Maxima Reality se nenacházel v dobré kondici. Nebyly měřeny konverze kampaní, uživatelská data ani výkonnostní kampaně. Marketingové služby byly postupně zabezpečovány až třemi agenturami. Neplnily požadované cíle a spolupráce nepřinášela žádné zlepšení. Neosobní přístup agenturního account managementu nešel ruku v ruce s prodejními cíli, což zapříčinilo statisícové měsíční ztráty. Celých 80 % nákladů bylo použito na offline reklamu a pouhých 20 % na online.

  • Vysoká cena za potenciální zákazníky přinesené předchůdci

  • Nenaplněn potenciál online kanálů

  • Absence zaměření agentur na nejvíce konverzní leady a byznysové cíle klienta (prodeje)

  • Vysoké investice do offline marketingu bez možnosti měření výsledku

Klíčem je pochopení

Absolvovali jsme několik diskusí a společně nastavili cíle a očekávaní. Zpočátku nám svěřili UX a datovou analýzu. Web se obratem stal přehledný, funkční a schopný prodeje. Zapojili jsme celý tým a rychle reagovali na zpětnou vazbu Maxima Reality. Díky tomu jsme postupně převzali celý online marketing. První pozitivní výsledky jsme začali sbírat už druhý měsíc spolupráce. Klient ocenil pravidelné přehledné reporty, které ho ubezpečovaly o správnosti nové strategie našeho týmu.


Řešení


Okamžitě jsme nasadili Behavee skript, díky kterému jsme naplno využili naše analytické nástroje a začali s detailní datovou analýzou. Behavee nástroje nám rovněž poskytly informace pro zlepšení UX webu jako jednu z cest, jak zvýšit konverze.

Na rozdíl od našich předchůdců jsme využili největšího potenciálu a přenesli pozornost na sběr prodejních leadů. Výsledkem byl mnohem větší konverzní přínos.

Zaměřili jsme se na nejrelevantnější reklamní kanál, kterým je Google PPC a rozjeli ho naplno. Postupně jsme jej ladili a přidali Sklik. Díky úspěchům jsme rychle rozšířili naši aktivitu i mimo hlavní web a na několik přidružených značek.

Výsledek


Maxima se díky optimalizaci online marketingu dostala do černých čísel. Marketingový online rozpočet zůstává téměř stejný, ale přináší stejné výsledky jako předtím v offline a online reklamě dohromady. Podařilo se tak překonat krizi, vytvořit stabilní online marketing a s tím i prostor pro další aktivity. Navíc se majitel společnosti mohl stáhnout z každodenního mikro managementu a přesměrovat svoji energii na další projekty.

  • 51% nárůst odhadních leadů* (porovnání měsíců leden, únor, březen vs duben, květen, červen)

  • 68% nárůst prodejních leadů** (porovnání měsíců leden, únor, březen vs duben, květen, červen)

  • 90 % tržeb z online propagace a Maxima v zisku

* Návštěvník webu maxima.cz chce zjistit odhad ceny své nemovitosti. ** Návštěvník webu maxima.cz chce prodat svou nemovitost.

Další rozvoj


Zůstat jen při optimalizaci performance kanálů by bylo strategickou chybou. Pracujeme na otevíraní dalších částí marketingu a podpoře dalšího růstu skrze data. Naší další výzvou je pomoci Maximě s rebrandem webových stránek a UX optimalizací.


Pohled klienta


„Behavee prokázali skvělý lidský i  profesionální přístup. Všechna rozhodnutí pro zlepšení výkonnosti jsme dělali na základě dat a  ne emocí. Nyní nás živí prakticky jen online marketing. Výsledky naprosto předčily moje očekávání. Spolupráci s Behavee mohu všem vřele doporučit.“

Vladimír Zuzák, CEO, maxima.cz


Tip pro vás


Máte pocit, že nevyužíváte plně potenciál online marketingu a chcete navýšit své tržby? Kontaktujte nás, rádi vám naše služby představíme.

147 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page