top of page

Vylučování publik v Dynamickém Retargetingu

Aktualizováno: 28. 5. 2021

Všimli jste si, že to, co je v  Google Ads Remarketing, je v Skliku Retargeting? Znamená to, že Dynamický Remarketing je to stejné jako Dynamický Retargeting (dále DRTG), akorát se to liší v kanále a ve způsobu nasazení, ale zobrazujete tím stejné - konkrétní produkty těm, kteří si je už někdy prohlédli.


Toto však není jediný rozdíl. V Skliku se totiž rozhodli, že nám to poměrně dost ztíží a při tvorbě DRTG budeme muset zapojit své logické myšlení pro vylučování publik. Doporučuji si nakreslit na papírek a přilepit k počítači, než si to zautomatizujete. Nebo použít Sklik DRTG kalkulačku.


Pro docílení co nejvyšší relevance je občas potřeba některá publika vyloučit, aby se jim reklama nezobrazovala. U DRTG doporučuji rozdělit kampaně do více sestav dle časového rozmezí (jak dlouho je to od té doby, co navštívili produkt). U levnějších produktů bývá nejkonverznější kratší doba, u dražších delší. Podle toho jim pak nastavuji CPC. Vyvarujte se použití jediného DRTG seznamu s dlouhou platností (např. 30 dní).


Oříšek je v tom, správně vyloučit ostatní publika. Pracuje se také s délkou členství seznamu (po jak dlouhou dobu se bude reklama zobrazovat).


Vyloučení publik provedete na úrovni sestavy, v záložce Retargeting, kde kliknete na Vyloučené seznamy / kombinace a zvolíte požadovanou retargetingovou kombinaci (a/nebo seznam).



Délka členství se upravuje ve výpisu RTG seznamů v Záložce Nastavení – Retargeting.


Tvorba kombinací


Příklad:

Publikum (3-5): Všichni 5 (AND) a současně Všichni 2 (NOT)

Publikum (10-15): Všichni 15 (AND) a současně Všichni 9 (NOT)


*je potřeba mít v RTG seznamech vytvořené všechny různé Seznamy: Všichni 1, Všichni 2, Všichni 3, atd.


Délkou členství si nastavíte, jak dlouho platí daný seznam

  • pokud je požadovaný rozsah dní 10-14 a délka členství 14, stačí ze sestavy vyloučit RTG Všichni 9.

  • pokud délku členství protáhnete na 20 dní, je nutné vyloučit ještě kombinaci 15-20 (Všichni 20 (AND) a současně Všichni 14 (NOT))

Všechny tyto různé kombinace pomůže spočítat Sklik DRTG kalkulačka, takže doporučuji vytvářet společně s tímto návodem.


Výsledky správně nasazeného DRTG a chování uživatelů, které jste znovu přivedli na web můžete sledovat pomocí nástrojů v Baličku Tools. Naše podrobná analytika se vyrovná té od Googlu. Ale my vám data ukážeme tak, že je nemusíte nikde "lovit".

51 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page