top of page

Dynamické reklamy ve vyhledávání DSA

Jak už z názvu vyplývá, jedná se o dynamické reklamy. To znamená, že se reklamy zobrazují automaticky (dynamicky) vyhledáváním dotazů uživateli. Pokud algoritmus Googlu vyhodnotí, že dotaz uživatele je dostatečně relevantní s obsahem webu, na který je DSA kampaň puštěná, reklamu mu zobrazí.


DSA reklamy se tedy nespouští na základě nastavených klíčových slov v Ads, jako u klasických kampaní do vyhledávací sítě, ale na základě domény, kterou zadáváme při nastavení DSA kampaně. Algoritmus Googlu následně pracuje s klíčovými slovy, které najde na webu, a reklamu pouští uživatelům jen tehdy, pokud usoudí, že uživatelský dotaz odpovídá obsahu webu. V DSA reklamě se proto dynamicky propisuje nadpis reklamy a cílová URL.



Výhody DSA kampaní

  • Pomocí jedné kampaně dokážete pokrýt celý web, aniž byste museli pro všechny produkty přidávat klíčová slova

  • Můžete objevit tipy na zajímavá klíčová slova, která vás zatím nenapadlo do kampaní přidat

  • Pokud prodáváte málo hledané produkty, můžete se vyhnout klíčovým slovům, které mají nízký objem vyhledávání

  • Pokud obměníte sortiment a zabere vám nějaký čas tvorba reklam na nové produkty, mohou je v mezičase propagovat DSA reklamy

Nevýhody DSA kampaní

  • DSA kampaně mají většinou horší výkonnost než klasické reklamy ve vyhledávání

  • Omezená kontrola nad textem reklam nebo výší nabídek za kliknutí

  • Nutnost mít dobře strukturovaný web

Jak optimalizovat DSA kampaně


U DSA je nejdůležitější pravidelně kontrolovat vyhledávací dotazy a případně vylučovat klíčová slova. Nejen s tím vám můžeme v rámci programu Behavee pomoct. Máme tým zkušených profíků z oblasti online marketingu, kteří vám budou vždy po ruce.


TIP: Chcete vědět, jak se vaši návštěvníci chovají na webu, co na ně více platí, kde tráví nejvíce času nebo proč polovina z nich odejde v posledním kroku košíku? To vše vám zodpoví Behavee nástroj Tools.

104 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page